Jelenlegi hely

Doktoravató ünnepség

Tudnivalók a doktoravató ünnepségről

A doktori oklevél átvételéhez és a doktoravató ünnepségre történő jelentkezéshez először be kell jelentkeznie a portálra, majd ki kell töltenie a kérdőívet, melynek második oldalán tudja megadni az adatait.

Az ünnepség 2019. június 1. 11.00 órakor kezdődik az Egyetem téri Főépület II. emeletén található Aulában. A főpróba 9.30-kor kezdődik, ekkorra kell az avatandóknak érkezniük. A vendégek számára a terem ajtaját várhatóan 10.40-kor tudjuk kinyitni.

Az ünnepségre meghívót készítünk, amelyből tetszőleges számban lehet rendelni. A meghívó nem szolgál belépőként, az ünnepségre meghívó nélkül is be lehet menni. A meghívottak körének tervezésekor szíveskedjék figyelembe venni, hogy a teremben kb. 250 vendég részére van hely, az avatandó doktorok és habilitált doktorok száma közel 100.

Az avatandó PhD doktorok ünnepi talárba öltöznek. Ez meleg, de ujjatlan viselet. Javasoljuk, hogy hosszú ujjú blúzt/inget viseljenek. A teremben meleg lesz, ezért nem javasolt a zakó, mellény viselése.

Az ünnepségen fényképek, videofelvételek készítésére csak az Egyetem által akkreditált fotósok és újságírók jogosultak. A biztonsági személyzet nem engedi a „külsősök" mozgását a teremben fényképezés, videózás céljából. Kérjük, erről tájékoztassák családtagjaikat is.

Az ünnepségről készült felvétel DVD-n megvásárolható majd a Tudományos Igazgatóságon keresztül. Fényképek is készülnek minden oklevél átvételről, ezekből minden avatottnak díjmentesen küldünk általában 2-2 felvételt. Az ünnepségről készült további profi felvételek is rendelhetők majd térítési díj ellenében. Ezek feltételeiről az avatás után részletes tájékoztatást küldünk.

Az ünnepségen mindenki egy-egy magyar és angol oklevelet kap kézhez, az esetlegesen megrendelt további okleveleket az ünnepség után adjuk át a Tudományos Igazgatóságon.

Az ünnepség időtartama 2 óra, a tervek szerint 13.00 órakor ér véget. Az ünnepség után hagyunk időt a családi fényképezkedésre, ezután a talárt le kell adni.